Deák Virág: Láva Szörny, az álmok őrzője (mese)

Megjelent: 2018. május 2. Kategória: Deák Virág, Hivatásos illusztrátor rajzával, Mese

Jártam egyszer egy óvodában, amely nagyon, nagyon messze van innen. Képzeljétek el, hogy ebben az óvodában élt a jóságos Láva Szörny. A gyerekek nevezték el így, mert olyan piros volt, mint egy nagy, fortyogó lávakupac. De nem volt gonosz, sőt! Nagyon jólelkű volt.

El sem hinnétek, de ez a kis szörny mindig az ovi folyosóján alszik. Egész délelőtt csendben kell járnia minden gyermeknek és felnőttnek a folyosón, nehogy felébredjen. Most elmesélem nektek, hogy miért nem éjszaka alszik ez a bizonyos jóságos Láva Szörny.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy manócska, úgy hívták: Hamanó. Egész nap a barátaival, Láva Szörnnyel és Pelyhessel játszott. A kedvenc játékuk a fogócska volt, de nagyon szerették a motorozást is, mert ilyenkor mindig megborzolta őket a szél. Gyakran rajzoltak különféle járműveket is, amelyeket útban az ovi felé láttak: teherautót, motort, villamost.

Egész nap remekül szórakoztak. Este azonban vacsora és fürdés után sehogy sem jött álom Hamanó szemére. Valahányszor próbált elaludni, mindig eszébe jutott valami: tarka pillangók a réten, az óvó néni, ahogy bábozik, Pelyhes énekel és még sok, különböző dolog. Néha félelmetesek is… sötét képek, árnyak és hangok is. Ilyenkor Hamanó mindig felült és sírdogálni kezdett a sötétben. Nagyon meg volt ijedve, és nehezen tudott újra visszaaludni.

Egy éjjel aztán Láva Szörny is meghallotta Hamanó sírását. Megsajnálta kis barátját, és úgy döntött, egész éjjel vigyázni fogja az álmát. Attól kezdve ott ült Hamanó mellett, és elhessegette a sötét képeket a feje felől.

Láss csodát, azóta Hamanó minden éjjel békésen alszik, szépet álmodik, mert Láva Szörny megvédi őt mindentől.

Ezért kell hagyni, hogy Láva Szörny az oviban alhasson délelőtt, hogy utána vigyázhasson Hamanó és minden kisgyerek álmára.

Illusztrálta: © Sajó Bori www.sajobori.hu facebook.com/sajobori

 

“Deák Virág óvodapedagógus, szabadidejében szívesen ír meséket, novellákat. Az újdonságok mellett a hagyományok gondozását is fontosnak tartja, e kettőt ötvözi szakmai kiadványaiban és munkájában is. Az Elza Hajnalvölgyben című meseregény az első, önálló története, ami 2017-ben jelent meg a Neteducatio Kft. gondozásában. Itt megvásárolható: https://neteducatio.hu/uzlet/elzahajnalvolgyben/

(a szerző bemutatkozása)