Zágonyi Mónika: Esőben (vers)

Megjelent: 2018. augusztus 7. Kategória: Mese

Egy csiga, két csiga, sok csiga mászik,
almafa ágboga csöndesen ázik.

Gomba növekszik a fűben a réten,
hangya lapult meg a tölgyfa levélen.

Ázik a kertben a gyönge virágszál;
egy kicsi lepke a szirma alá száll.

Víz csurog egyre a földre a házról,
nagypapa jön be a csöppnyi garázsból.

Nagymama nézi az égen a felhőt,
nyitja azonnal a tűzpiros ernyőt.

Játszik a szél, vele táncol a zápor,
ablakomon ma a pára a fátyol.

Szürke az ég, csupa víz a tarisznyám;
felleg alól a napocska kacsint rám…

© Forró Margit illusztrációja

Bemutatkozás:
A nevem Zágonyi Mónika. A művészetek szeretete szinte velem együtt született, hiszen gyermekkorom óta írok, illetve rajongok a különböző művészeti ágakért; csodálom a festők tehetségét, a színészek briliáns játékát, a fényképészek ügyességét, ahogy képesek „írni a fénnyel”, illetve képtelen lennék zene nélkül élni…
Számos magas díjjal rendelkezem, de a legnagyobb örömöt számomra az nyújtja, ha az olvasóim szeretik, amit írok, illetve sikerül elérnem őket a műveim üzeneteivel.
Eddig két verseskötetem, egy novelláskötetem és négy regényem jelent meg. A nyelvészet területén végzett kutatómunkám eredménye pedig egy értelmező, illetve a szavaink szóelemzés szerinti eredetét kifejtő szótársorozat, amelynek eddig három kötete jelent meg, a továbbiak alkotása folyamatban van. Ez utóbbi kapcsán adtam ki az Igazgyöngyeink a szavak mélyén rejlenek… című kötetemet, ami a nyelvészet területén folytatott kutatásaim legszebbnek, legérdekesebbnek tartott mozzanatait tartalmazza esszék formájában, elsősorban szavaink kialakulásának szempontjából. Hamarosan várható az újabb esszé kötetem megjelenése a versírás témakörében, illetve további verseskötetek, regények, stb… Költészet terén saját versek írása mellett műfordítással is szívesen foglalkozom.
Saját honlapom a Kreatív Forrás, melynek elérhetősége a következő:
https://kreativ-forras.hu/
https://www.facebook.com/kreativforras/