Rólunk (Kapcsolat)

Olyan három-négyéves kor tájékán jön el az az időszak, amikor a gyermekek már képesek hosszabb szöveget végighallgatni anélkül, hogy minduntalan a hozzá tartozó rajzokat nézegessék. Az igazi mesék ideje ez, amelyeket a gyermek maga képzel el, és amelyek éppen ettől olyan egyediek és értékesek.

Nálunk családi vonás az olvasás szeretete, nem véletlen hát, hogy korán kezdtem el meséket olvasni a fiamnak. Először csak könyvből, majd változatosságot keresve az interneten, ahol meglepve tapasztaltam, hogy nincs egy olyan gazdag, színvonalas, élvezhető, ugyanakkor könnyen használható mesegyűjtemény, ahová az ember szívesen visszajárna olvasni. Ezért álmodtam meg a MeseLes olvasgatót, amelyet immár fél éve szerkesztek és szervezek a legnagyobb lelkesedéssel.

Az oldal célja tehát, hogy színvonalas, irodalmilag is értékes, és a gyermekek számára élvezetes mesékkel és versekkel lássa el a célközönséget. A tartalom folyamatos frissülését évszakonkénti pályázatok biztosítják, amelyen részt vehet bármely korosztály bármely tapasztalattal. Az aktuális pályázat itt érhető el, a válogatás alapjairól pedig ezen az oldalon található egy lista.

Nem célom megítélni, hogy a papíralapú könyvek létezését leváltja-e valaha is teljes mértékben az elektronikus irodalom, de azt tudom, hogy minden szülő életében hasznos, amikor a válogatott és változatos gyermekirodalmat a zsebünkben visszük az orvosi váróba, egy hosszabb vonatútra, vagy akár nyaralásra. Használjátok hát örömmel, és ne feledjétek: otthon, a teli könyvespolc mellett is elővehetitek, ha épp valami újra vágytok, esetleg sötétben olvasnál a gyermeknek, vagy netán olyan témában kér mesét, hogy egyszerűbb egy szót beírni a keresőbe, mint fél óráig böngészni a polcon a könyveket.

Élményteli olvasást, sok-sok percet kívánok nektek!

Kovács Luca, a szerkesztő

e-mail a szerkesztőnek

MeseLes a Facebookon