Zágonyi Mónika: Tücskök, bogarak (vers)

Megjelent: 2018. november 27. Kategória: Vers, Zágonyi Mónika

Kertünk szélén darazsak dongnak,
lassan szállnak, zsongnak, bongnak.

Szőlőtőkén a vidám méhek
apró porból nektárt mérnek.

Rózsák szirmán katicák másznak;
fényes, díszes, pöttyös szárnyak.

Hársfám törzsén bodobács lépked;
ágán szirmát ő enné meg.

Szegfűk szárán gyönyörű lepkék;
nézem könnyű táncuk röptét.

Tücsköm halkan hegedül, cirpel…
Felhő! Könnyed csöndben sírd el!

Hajnal fényét madarak küldik;
Nap fényében csillag fürdik.

© Horváth Lilla illusztrációja

 

A szerző bemutatkozása:
A nevem Zágonyi Mónika. A művészetek szeretete szinte velem együtt született, hiszen gyermekkorom óta írok, illetve rajongok a különböző művészeti ágakért; csodálom a festők tehetségét, a színészek briliáns játékát, a fényképészek ügyességét, ahogy képesek „írni a fénnyel”, illetve képtelen lennék zene nélkül élni…
Számos magas díjjal rendelkezem, de a legnagyobb örömöt számomra az nyújtja, ha az olvasóim szeretik, amit írok, illetve sikerül elérnem őket a műveim üzeneteivel.
Eddig két verseskötetem, egy novelláskötetem és négy regényem jelent meg. A nyelvészet területén végzett kutatómunkám eredménye pedig egy értelmező, illetve a szavaink szóelemzés szerinti eredetét kifejtő szótársorozat, amelynek eddig három kötete jelent meg, a továbbiak alkotása folyamatban van. Ez utóbbi kapcsán adtam ki az Igazgyöngyeink a szavak mélyén rejlenek… című kötetemet, ami a nyelvészet területén folytatott kutatásaim legszebbnek, legérdekesebbnek tartott mozzanatait tartalmazza esszék formájában, elsősorban szavaink kialakulásának szempontjából. Hamarosan várható az újabb esszé kötetem megjelenése a versírás témakörében, illetve további verseskötetek, regények, stb… Költészet terén saját versek írása mellett műfordítással is szívesen foglalkozom.
Saját honlapom a Kreatív Forrás, melynek elérhetősége a következő:
https://kreativ-forras.hu/
https://www.facebook.com/kreativforras/